Bemutatkozás a Táplálkozás Klubban

  Miben tér el az INULINU bio csicsóka ketchup a hétköznapi ketchupoktól?   A “cukorbetegek gyógyszere”-ként is emlegetett, burgonyára hasonlító gumós zöldség…ez nem más, mint a CSICSÓKA. Miért hasznos a cukorbetegek és inzulin-rezisztensek számára a csicsóka fogyasztása? Inulin tartalma miatt nem emeli meg a vércukor-szintet, ráadásul könnyen emészthető, ezáltal támogatja az egészséges étrend betartását. Külföldön drága[…]

Inulinu - csicsoka alapú termékcsalád

Fogyjunk hatékonyan, diéta csicsókával!

Csicsóka vagy édes burgonya? A csicsóka sokarcú zöldség tele vitaminokkal, magas rosttartalommal és édeskés ízzel. Sokan, akik nem ismerik előnyös tulajdonságait, édes krumplinak is nevezik, pedig ezzel egy másik, igencsak értékes zölséggel keverik össze. A csicsócska ugyan édes, de a krumplihoz vajmi kevés köze van, kivéve jellegzetes, gumós-göcsörtös küllemét. Első ránézésre és kóstolásra azt gondolhatnánk,[…]

Avokádó krém, kukorica és füstölt tofu csicsókával és csicsóka chips Törzsök István séf, Bécs, Ausztria

Így vezesd be az étrendedbe a csicsókát!

Külföldön drága és ritka csemege, hazánkban pedig gombamód szaporítható, számtalan előnyös élettani hatással is bír, mégsem terjedt el széles körben ennek a csodazöldségnek az otthoni alapanyaggá tétele. Ennek egyik oka egészen biztosan az, hogy az egészségtudatos táplálkozás Magyarországon még mindig gyerekcipőben jár, és sokan a szokások rabjai, hiányzik a kellő nyitottság új ételek kipróbálására és[…]

Csicsóka virága

Mi is az az inulin?

Az INULIN összetett szénhidrátvegyület, amely azonban eltér az ebbe a kategóriába tartozó keményítőktől – vagyis nem tekinthető cukornak, annak ellenére, hogy édes ízű. Ennek oka, hogy sem az ember szájában, sem az emésztőszerveiben nincs olyan enzim, amely képes lenne oldani és/vagy megemészteni ezt a vegyületet. A növényekben energiatároló funkciója van és általában a gyökérben vagy[…]

Csicsóka

Mi is az a csicsóka? Egy virág?

A csicsóka az őszirózsafélék családjába tartozó, gumós növény. A 17. század elején került Észak-Amerikából Európába, és vált hosszú évek alatt egyre ismertebbé. A napraforgóhoz hasonló, hosszú, egyenes szárú növény gyökértörzse a föld felszíne alatt 10-15 cm-re körte alakban megvastagodik és gumókat nevel. Az így keletkezett gumó az, ami csicsóka néven ma a legdrágább éttermek étlapjain is teljesen[…]